Водещи новини - дясно Крими Общество

За 57 месеца влиза в затвора наркодилър от Добрич, отнеха му и пари в полза на държавата

Ефективно наказание лишаване от свобода за срок от 57 месеца беше отсъдено за обвиняемия М.П., държал с цел разпространение и разпространил марихуана в Добрич.

 Наложеното наказание “лишаване от свобода“ за срок от 4 години и 9 месеца ще бъде изтърпяно при първоначален ,,строг режим“ отсъдиха магистратите от Окръжен съд в Добрич, след одобрено споразумение, постигнато между обвиняемия, защитника му и прокуратурата.

Мъжът е признат за виновен в това, че на 6 ноември 2020г., в Добрич, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, без да притежава надлежно разрешително, издадено по реда на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 74.03 грама марихуана, на стойност 444.18 лева. М.П. е признат за виновен и по обвинението, че на същата дата е разпространил високорисково наркотично вещество, продавайки 0.88 грама марихуана, на стойност 5.28 лева.

Делото в Окръжния съд бе образувано по обвинителен акт срещу подсъдимия, но в хода на разпоредителното заседание страните заявиха, че предстои постигане на споразумение между тях, което впоследствие беше внесено за разглеждане от съда. Съдебният състав прецени, че сключеното споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Съдът отне в полза на държавата парични средства в размер на 1015.17 лева, иззети от владението на подсъдимия и представляващи пряка облага от извършеното престъпление. Разпоредено бе иззетите като веществени доказателства наркотични вещества да бъдат унищожени.

Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда. Определението, с което се отнемат паричните средства, подлежи на обжалване в 7-дневен срок.

източник: Пресцентър на Окръжен съд – Добрич

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.