Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Доброволци ще почистят девствените плажове между селата Езерец и Крапец

Девствените плажове между шабленските села Езерец и Крапец ще бъдат почистени по инициатива на „Място Езерец” , Морски Клуб „Шабла”, Сдружение "Доброгеа" и каузите река#БезОтпадъци и море#БезОтпадъци ви. Това ще стане на 18 юни от 15 до 17 часа.

Тази година нашата идея е да се съсредоточим в почистването на трудно достъпни места, посочват от „Място Езерец”. От там благодарят на партньорите си от Морски Клуб „Шабла”, които ще транспортират събраните в чували отпадъци с лодка по море, за да бъдат изхвърлени в предназначените за това места.

Почистването ще обхване района от паркинга на хотел "Яница" при с. Крапец до Бункера на с. Езерец. „Място Езерец” с подкрепата на партньорите си от Морски клуб „Шабла” Общината и Народно читалище "Отец Паисий" в с. Езерец ще осигурим на всички желаещи организиран транспорт от сградата на Общината в 14.30 през с.Езерец и с.Крапец до паркинга на хотел "Яница", чували, ръкавици и пособия за почистване на плажа.

„Поради географската особеност на региона голяма част от отпадъци остават по тези диви места завинаги – споделят от Място Езерец. - Това са едни от най-красивите и диви места по плажната ни ивица, но за съжаление сме оставили своя "отпадък" върху тях. Нека заедно приберем поне една част от онова, което сме оставили след себе си”.

Инициативата е част от дейностите ни по проект „Партньорство за чиста и красива България“ към националната платформа _Място България на сдружение БГ Бъди Активен, с подкрепата на фондация Кока Кола.

Припомняме, че на 1 май по инициатива на Място Езерец и Сдружение "Доброгеа" бе почистен централният плаж в Шабла. Събрани бяха над половин тон отпадъци.

c