Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Премиера на книгата „Сан сан, Япония“ в Шабла на 12 юни

Книгата „Сан сан, Япония“ от Юлияна Антонова ще бъде представена в Шабла на 12 юни – неделя, съобщават от Община Шабла. Събитието е от 17.30 часа в Зеления образователен център на морския град.

Юлияна Антонова-Мурата е завършила Немска езикова гимназия и немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец, тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където живее и до днес със семейството си.

Авторката е българка по родолюбие, космополит по възпитание и японка по дух. Талантът й да открива вдъхновяваща история в дребната наглед случка, умението да говори с хората така, че да разкрият дълбините на сърцата си и дарбата да го опише изящно като в японска гравюра, превръща книгите й „Моши моши, Япония“ и „Уки уки, Япония“ в бестселъри.

Този нов сборник с разкази е естествено продължение на стремежа й да раздипля пред читателя – пласт по пласт многоликата душа на японската култура и начин на мислене. А когато това е направено с обич, разбиране и преклонение, винаги докосва сърцето.

c