Водещи новини - дясно Крими Общество

Поредна присъда за Г.Г. от Добрич, задържан с няколко вида дрога

Ефективна присъда от две години и четири месеца „лишаване от свобода“ е наложена на мъж от Добрич, държал с цел разпространение наркотични вещества при условията на опасен рецидив.

Отсъдената от магистратите присъда за подсъдимия е „лишаване от свобода“ за срок от две години и четири месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. От пресцентъра на АП-Варна припомнят, че мъжът е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, без надлежно разрешително и при условията на опасен рецидив. В тежест на осъдения са и направените по делото разноски в размер на 447,95 лева.

32-годишният Г.Г. бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Добрич за престъпление по член 354а, ал.2 изр.2, пр. последно, т.4 във връзка с ал.1, пр.4 във връзка с чл.29, ал.1 б. „а“ от НК. Той бил задържан на 22 април 2021 година във връзка с досъдебно производство. В хода на разследването, били извършени претърсвани, иззети били два различни вида високорискови наркотични вещества: марихуана с тегло 28,21 грама, разпределени в различни разфасовки, и метамфетамин с тегло 1,83 грама.

Г.Г. е известен на органите на реда и е криминално проявен. Той бил осъждан два пъти за извършени идентични  престъпления.

Одобреното от Добричкия окръжен съд споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.