Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Ученичка от СУ „Любен Каравелов“ в Добрич спечели първа награда в национален конкурс

Десетокласничката от СУ „Любен Каравелов“ в Добрич Мелис Мустафа спечели първа награда в петото издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“. Той се организира от основно училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора.

Мелис заслужи признанието в категорията „Стихотворение“, във възрастовата група от VIII до XII клас. Тя представи в конкурса две свои творби, като наградата спечели стихотворението й „Акростих за България“. Тя е ученичка в паралелка по софтуерни и хардуерни науки, но се интересува от литература и история. От 6 клас е започнала да участва в различни литературни конкурси, като е печелила поощрителни награди. Тази година Мелиса бе класирана на трето място в рецитаторския конкурс на Община Добрич „За да я има България“.

Националният конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“ тази година премина при изключително голям интерес, съобщават от Община Стара Загора. В него са участвали 453 млади автори с 672 творби, от 63 населени места на 27 области в България. Награди са връчени в пет категории – „Стихотворение“, „Рисунки“, „Фотография“, „Есе“ и „Мултимедийна презентация“.

Снимка: Община Стара Загора

c