Водещи новини Крими

Мъж от Балчик отива на съд – подпалил дома на бившата си и къщата на приятеля й

31-годишен мъж от Балчик ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Добрич за това, че в условията на продължавано престъпление е запалил имот, като е имало опасност пожарът да се разпростре и върху други имоти, съобщават от Апелативната прокуратура.  

А.Д. бил женен за балчиклийка, с която имали две деца. През 2018 г. двамата се разделили. Жената заживяла в  Германия, а обвиняемият заедно с родителите и двете си деца живеел в Балчик. Едва през 2021 година тя подала молба за развод и поискала родителските права над децата, тъй като се била устроила в чужбина и желаела да ги вземе при себе си.

Обвиняемият не бил съгласен с това и създалата се ситуация го провокирала да предприеме крайни мерки. След като се почерпил сериозно, на 24 септември 2021 г. той решил да отиде до дома на бившата си жена и да запали къщата. Прибрал се в дома си, където съхранявал бензин, напълнил в малка бутилка и тръгнал. От задната част на къщата достигнал до покрива, излял запалителната течност и я запалил.

На 18 октомври, след като отново консумирал солидно количество алкохол, А.Д. решил да отмъсти и на мъж, с когото знаел, че бившата му жена имала интимни отношения. Отново се подготвил за палеж и се отправил към къща, в която преди време той живеел. По подобен на предишният път начин запалил покрива на къщата и си тръгнал.

Обвиняемият по случая е осъждан. Той нямал образование, нито постоянна работа. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Добричкия окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок три до десет години.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.