Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Отново златни медали за гимнастичките от СКЕГГ „Виктория” от Добрич

Златни медали завоюваха двата отбора на Спортния клуб по естетическа групова гимнастика „Виктория” от Добрич с президент и треньор Мариета Канаврова на държавния детски турнир „Цветята на България”. Надпреварата се проведе от 3 до 5 юни в дала „София” в столицата.

Припомняме, че преди месец най-малките гимнастички от клуба - Румяна Йорданова, Вяра Раданова, София Иванова, Мария Вълчанова и Габриела Маринова, завоюваха златни медали на изключително престижния в света на естетическата гимнастика международен турнир „IFFAG Academic Cup ”. „Много е важно когато печелиш медал да знаеш кого си победил и с каква конкуренция си се преборил, защото това всъщност определя значимостта на победата – коментира Канаврова. - Тогава те се пребориха с много силна както българска, така и чуждестранна конкуренция, а сега просто затвърдиха лидерската си позиция срещу българския ЦСКА. Битката в това състезание не беше дали ще се върнем с медали, а с какви”.

Треньорът на СКЕГГ „Виктория” сподели, че изключително много се гордее и с втория отбор - 10-12 годишни, в състав Нина Стойкова, Дара Атанасова, Марта Господинова, Симона Иванова, Симона Александрова, Йоана Манолова, които също спечелиха златни медали. „Това е нов отбор с нови деца, за някои от тях това беше първо участие в състезание по гимнастика. Съчетанието им беше поставено и отработено за точно един месец, което си е истинско геройство. Както обещахме в предишни интервюта -  клубът ни е млад и ще подготвя отборите си поетапно. Подготовката на по-големия отбор започна веднага щом се завърнахме от международния турнир и макар само за един месец работа на килим гимнастичките ни се справиха прекрасно”, каза Канаврова.

Тя посочи, че за нов клуб на едва година и половина подобни отбори и резултати са невероятно и нечувано постижение. „Гордея се с децата и летящия старт, с който клубът ни влезе в гимнастиката първо с малкия, а после и с по-големия отбор, като най-доброто, разбира се, тепърва предстои”.

Треньорката отправя поздравления и към другия клуб по естетическа гимнастика от нашия град – „Алексия”, който също се завърна с награди от „Цветята на България”.

„Силно се надяваме, че управниците в нашия град наблюдават тези хубави резултати и ревностно се борят не само за оцеляването, но и за просперитета на гимнастичката в Добрич”, каза Мариета Канаврова. Тя обясни, че трябва да се съхрани залата с килима в СК „Русалка” и достъпът на гимнастиката до него.

c