Образование Общество Спорт

Млади огнеборци от цялата страна мерят сили в Албена

XXI републикански състезания на Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” се провеждат днес и утре, съобщават от МВР. Традиционно домакин на проявата е курортът Албена. Съорганизатори на съревнованието са Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Близо 300 ученици на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 отбора, вземат участие в младежката надпревара. По традиция тя ще протече в две състезателни дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. В правилата на състезанието е залегнал международният правилник на CTIF (Международната асоциация на пожарните и спасителните служби), по който на всеки две години се провеждат международни младежки състезания по пожароприложен спорт. Победителите придобиват правото да представят страната ни в международни прояви на младежките противопожарни формирования.

Откриването на състезанията бе на централната алея – до хотел „Добруджа“, от 9 часа. В 10 часа младежката надпревара започна с дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека”. През втория състезателен ден от 10 часа младежите ще мерят сили в дисциплината “400 м щафетно бягане с препятствия”.

Снимка: архив

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.