Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Ден на розата се проведе в ПГЗ „Тодор Рачински” в Генерал Тошево

Импровизиран „Ден на Розата“ в се проведе днес в Професионалната гимназия по земеделие„Тодор Рачински“ в Генерал Тошево. Той бе подготвен от учениците от 8 а клас, специалност „Икономическа информатика“, професия „Икономист-Информатик“.

Гимназистите представиха на английски език различни продукти, направени от рози: конфитюри, сладка, сапуни, кремове, сиропи, домашно приготвени сладкиши и много разнообразни сортове рози в различни и неповторими цветове.

Учениците разполагаха с 5 дни за проекта, в които трябваше да намерят информация за красивото цвете в интернет. Като истински информатици, те се справиха със заданието перфектно. Представянето на английски език на донесените от тях продукти показа високо му владеене и отлична интонация, а това беше и целта на урока.

Учителите изказват сърдечна благодарност на ръководството на ПГ по земеделие„Тодор Рачински“ в лицето на директора Кристияна Иванова, която за пореден път уважи поканата им и похвали учениците за отличното им представяне. Благодарят и на родителите и близките на възпитаниците си за това, че винаги подкрепят и участват в инициативите им, като в едно голямо семейство.

c