Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Три златни и две сребърни отличия за Спортен клуб по гимнастика „Алексия” от Добрич

Три златни и две сребърни отличия завоюваха възпитаничките на Спортен клуб по гимнастика „Алексия” от Добрич от турнира „Цветята на България”, съобщи за Про Нюз Добрич треньорът и президент на клуба Севдалина Мавродиева-Нейкова. Надпреварата се проведе от 3 до 5 юни в зала „София” в столицата.

СКГ „Алексия” участва с 5 ансамбъла по Естетическа гимнастика, с общо 31 деца, с треньор Мавродиева. Във възрастовата група 8-10 години Пламена, Ния, Мерлен, Белослава, Симона, Полина и Ивет спечелиха второ място. В групата 10-12 година Дария, Петя, Моника, Камелия, Симона, Радина и Сияна станаха първи. Първо място завоюваха и Денислава, Ема, Виктория, Деница, Солвия, Джулия и Силвена в групата 12-14 години. При девойките второ място спечелиха Ивайла, Ванеса, Лъчезара и две момичета с името Симона, а първо – Пламена, Цвета, Симона, Виктория  и Никол.

С тази надпревара завърши по най-добрия начин летният състезателен период на групите по Естетическа гимнастика в „Алексия”, коментира Севдалина Мавродиева. За децата, занимаващи се с Естетика, предстои кратка почивка и после стартира подготовката за есенно-зимния период, когато е и Държавното първенство по Естетическа групова гимнастика. Възпитаниците на Мавродиева, трениращи Гимнастрада, пък ще участват в състезание във Велико Велико Търново на 3 юли, което е част от Държавния спортен календар на Българската федерация по художествена гимнастика.

„Децата ни показаха изключителен растеж в тази нова за клуба дисциплина и това бе потвърдено от колеги, организатори и съдии на мероприятието, както и от президента на Българската федерация по естетическа групова гимнастика Мариета Дукова, която отпрати и покана на нашия клуб за участие в Балканиада 2022 в Гърция”, сподели президентът на СКГ „Алексия”. Тя допълни, че състезателките й буквално са надминали себе си, за което ги поздравява, и благодари на родителите за сериозното отношение и подкрепа.

„Нашият клуб поздравява и съгражданите си от Клуб „Виктория”, които се включиха в малките възрасти в “Къса програма” и заеха две първи места. Практически Добрич, с участието на двата клуба, завоюва най-много златни отличия в двете категории „Дълга програма” и „Къса програма”, каза още Севдалина Мавродиева.

c