Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Полицейските управления в Албена и Шабла се преобразуват в участъци

Районното управление /РУ/ в Албена се преобразува в Участък-Албена към РУ в Балчик, а РУ в Шабла – в Участък-Шабла към РУ в Каварна, съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич. Промяната и във връзка с с реформите в сектор „Сигурност“ и предприетите мерки за оптимизиране на щатовете и структурите в системата на МВР и на основание заповед на министъра на вътрешните работи от 27 май.

От ОД на МВР-Добрич посочват, че структурната промяна няма да се отрази на административното обслужване на гражданите. Както и досега, жителите ще подават в сградата на полицията, на Участък-Албена и Участък-Шабла, заявления за издаване на лични документи и свидетелства за управление на МПС и ще получават от там готовите документи. В Участък-Албена и Участък-Шабла гражданите могат да подават сигнали, жалби и други заявителски материали за констатирани от тях нарушения или престъпления.

Структурната промяна няма да се отрази на изпълнението на функционалните задължения на полицейските служители, свързани с обезпечаване на обществения ред, териториалното обслужване и полицейското присъствие в района, уверяват още от дирекцията в Добрич.

Телефонните номера на Участък-Албена и Участък-Шабла и приемните дни на началниците остават непроменени.

c