Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

„Петя на моята Петя” и „Жълт олеандър” ще бъдат прожектирани в Шабла

Още два български филма - „Петя на моята Петя” и „Жълт олеандър”, ще бъдат прожектирани през юни в Шабла, информират от Общината. Преди това – на 8 юни от 19 часа, ще се състои втора прожекция на „В сърцето на машината”. С този български филм на 1 юни по инициатива на Общината и на Народно читалище „Зора 1894“ бяха възстановени кинопрожекциите в Шабла след 23-годишно прекъсване.  

Жителите и гостите та морския град ще могат да гледат драмата „Петя на моята Петя“ на 15 юни от 19 часа, времетраенето на филма е 90 минути. Коя е Петя? Новата учебна година започва с внезапни промени. Нов директор, нови правила и тежък инцидент, който ще промени живота на група младежи от 11-и клас. На фона на несправедливостта в гимназията, едно момиче решава да действа и да се бори срещу всичко, което превръща съучениците му „в консервни кутии без етикети“. Защото системата в лицето на директор Крачунов обича послушните и не толерира различните. 40 години след смъртта на любимата ѝ поетеса Петя Дубарова, Петя ще открие смисъла в това да живее и обича истински. Участват актьорите Александра Костова, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Юлиан Вергов, Моньо Монев, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Емил Марков, Александър Милчев.

На 30 юни от 19 часа ще бъде прожектирана комедията „Жълт олеандър”. Тя е с участието на Китодар Тодоров, Стефани Ивайло, Мариан Вълев, Себастиано Сома, Леонид Йовчев и др., с времетраене 98 минути. Перфектният план на съмнителен български политик за висок пост в Брюксел е свързан с красивата му млада съпруга, бивш италиански премиер и една тайна среща, която трябва да реши всичко. В сметката обаче не влизат появата на бивш любовник и бездиханно тяло, които ще объркат всичко.

Прожекциите ще се състоят в на НЧ „Зора 1894“, билети за филмите могат да бъдат закупени от касата на културната институция.

c