Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Два конкурса донесоха награди за талантливи певци от СУ „Св. Кл. Охридски” в Добрич

Куп награди спечелиха талантливи възпитаници на вокалния педагог Милена Пеева от Училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски” в Добрич.

Седем отличия завоюваха младите певци от ХVІІІ Международен конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Изгряват звезди” в Петрич. Тази година се проведе неговото 20-о юбилейно издание. Конкурсът се организира от Община Петрич и Фондация „Изгряват звезди”. Изпълненията на певците бяха оценявани от жури с председател Хайгашод Агасян и членове Светослав Лобошки и Красимир Гюлмезов. В надпреварата дует "Amazing girls" от СУ „Свети Климент Охридски” спечели първо място, Виктория Вълева - трето място във втора възрастова група, Виктория Николаева - второ място в трета възрастова група. Зара Тихолова бе отличена с наградата на Фондация "Изгряват звезди", Мари Ганчева – с наградата на директора на фестивала, Радосвета Паскова – с наградата на кмета на Петрич. Зара, Мари, Вики, Ради и Момо грабнаха Гран при сред групите.

В края на май станаха ясни отличията на възпитаници на Милена Пеева от Фестивала „Е-fest”, който се провежда онлайн. Дует „Amazing girls” - Мари Ганчева и Виктория Николаева, спечелиха златен медал и първо място, а Мари стана носителка и на сребърен медал и второ място. Със сребърен медал и второ място е отличен квинтет „The group” - Радосвета Паскова, Момчил Димов, Зара Тихолова, Виктория Николаева и Мари Ганчева, а дует „М” – Момчил Димов и Марти Георгиева – с бронзов медал и трето място.

За Про Нюз Добрич Милена Пеева сподели, че организацията на конкурса „Изгряват звезди” в Петрич е била страхотна, всички деца са получили специални подаръчни торбички, наградите и грамотите са много хубави. Усети се повече като празник, а не като състезание, което е най-важното в един конкурс, обясни вокалният педагог. Тя благодари на директора на международната проява Таня Точева – за вниманието и сърдечността, и на журито – за високите оценки.

Конкурсът в Петрич е първият, в който децата от СУ „Свети Климент Охридски” се изявиха на живо след края на пандемията. „Много ни липсваха изявите на сцена, изобщо не мога да сравня живото и онлайн присъствието  – коментира Пеева. – За мен е много важно децата да работят заедно, да имат възможност повече да са заедно извън училище, за да може да се изгради колектив. Много е важно за мен да се научат да се подкрепят на сцената и зад нея. А това става само когато те се обичат, уважават и са заедно – и в трудни, и в хубави моменти”.

c