Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Двойки от Франция и Англия избраха „Двореца“ в Балчик за заветното „да“

Голям напредък в развитието на сватбения туризъм отчита държавният културен институт „Двореца“ в Балчик, съобщи директорът му Жени Михайлова.

До момента заявените за тази година сватбени тържества са толкова, колкото през цялата минала година. Очакванията са броят на сключените край морския бряг бракове да се увеличи още повече.

Радостното е, че сватбеният туризъм в „Двореца“ се осъществява при затворен цикъл – за тържествата се ползват не само откритите пространства на архитектурно-парковия комплекс, но и залите, както и местата за настаняване. Младоженци и гости отсядат в базата на културния център за повече от две нощувки.

Сред младоженците тази година има много интересни двойки. Наред с тържествата, при които български граждани ще се венчаят за британци, американци и французи, ще има изцяло френска, както и доста британски двойки.

„Младоженците от Франция са решили именно тук да е тържеството им, след като са гледали филм за монархиите на канал на френската телевизия, който разказва за монархиите в Европа. Благодарение на него те са решили да направят сватбата си на това място, което да е естествен декор на празника им“, каза Жени Михайлова.

Филмът е румънско-френска продукция, която разказва за всички европейски династии. Част от него е посветена на кралица Мария де Единбург и завършва с къщата й в „Двореца“ в Балчик. До момента има 3 милиона гледания, а ние ще го изискаме, за да го прожектираме в културния център, каза директорът му.

c