Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Жители на Блок 2 на Студентските общежития в Добрич се оплакаха от неокосена трева и шахта без капак

Сигнал от живеещи в блок 2 на бившите Студентски общежития в Добрич за неокосено пространство около блока и опасна шахта без капак бе получен в редакцията на Про Нюз Добрич.

„Зад блока цялото пространство се е превърнало в джунгла. Тъй като не е окосено, не се вижда, че там има шахта. През нощта към 02.00 часа в нея падна едно куче и лаеше с часове. Аз се опитах да го извадя, но не успях. Обадих се на тел. 112, препратиха ме към Пожарната и там ми казаха, че през нощта не може да се направи нищо, на сутринта да се обадя в общинския приют. Обадих се, дойдоха и си прибраха животното. Ако беше окосено и ако шахтата имаше капак, кучето нямаше да падне. Тревата е почти до раменете ми“, разказа Жана Христова.

Хората, които живеят там, се опасяват, че в шахтата може да падне и дете. Писали са на Общината през месец февруари т.г. за шахтата, но не им е било отговорено. „Поне да ми бяха казали, че това не е техен проблем, а на ВиК, както сега разбирам, за да пишем и до ВиК“, казва Христова.

Преди седмица имало трима мъже работници с тример, окосили съвсем малко, само около входа. Проблем там е и че няма нормален достъп с автомобили до блока. 

Про Нюз Добрич препрати сигнала за неокосената трева до Общината.

c