Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

СУ „Л. Каравелов“ в Добрич е домакин на „Национална среща за обмяна на добри практики“

Средно училище „Любен Каравелов“ в  Добрич е домакин на „Национална среща за обмяна на добри практики“ в рамките на проект по Национална програма „Иновации в действие“, модул „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“.

Гостите на събитието са от Средно училище“ Любен Каравелов“ гр. Несебър, Начално училище „Димитър Благоев“ гр. Стара Загора и Начално училище „Цани Гинчев“ гр. Бяла Слатина. В рамките на три дни те имат възможност да опознаят Добрич и учебната среда на СУ „Л. Каравелов“ гр. Добрич, да наблюдават проекто базиран урок в STEM центъра на училището. Провежда се и дискусия на тема: „Иновациите – предизвикателство и възможности“ и да посетят Архитектурно-парков комплекс „Двореца“ в гр. Балчик. За учениците са предвидени и мини курс по компютърна графика и робо игри.

Срещата има за цел да се обменят добри идеи, постигнати резултати и преодолени предизвикателства в процеса на реализиране на иновациите в учебния процес. Създадените отношения на приятелство и партньорство могат да продължат и в бъдеще в посока на сътрудничество и подкрепа.

c