Водещи новини Култура Общество Развлечение

В Международния ден на детето Добрич предлага забава и игри на малките си жители

Международният ден на децата 1 юни води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева, Швейцария. Веднага след това започва празнуването му в България на 8 май под патронажа на княгиня Евдокия и по-късно на съпругата на Борис III. Новото му празнуване на 1 юни започва след 1949 г.

В Добрич днес са предвидени много събития, посветени на децата. От 10.30 ч. до 11.30 ч. в Художествената галерия ще се открие Лятната работилница за въображение под мотото „Да си направим празник !“

В началото на Градски парк „Св. Георги“ от 10.00 ч. до 13.00 ч. ще се проведе Празник на професиите – рисунки и игри за малки и големи за запознаване с различните професии. Отново в парка от 10.00 ч. до 18.00 ч. ще се състои Детски празник с Power Jump със забавни игри.

Атрактивна проява ще събере децата в музея в парка от 10.00 ч. до 18.00 ч. с рисуване върху фасадата на музея. Пред музея ще има и анимация за деца „Пиратски игри“ с актьора Краси Демиров, началният час е 11.00. В началото на парка всички малки добричлии ще могат да се снимат като любими приказни герои.

От 11.00 ч. в Многофункционалната зала на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ ще се състои презентация на сектор „Обслужване на деца до 14 години“.

От 15.00 ч. до 19.00 ч. в района на Скейт парк в Градски парк „Св. Георги“ ще има Стена за катерене.

В 16.30 ч. на пл. „Демокрация“, пред Регионална библиотека „Дора Габе“, започва концерт на децата от Школата по пеене Voice Room Nelly Gregory с педагог Мария – Габриела Русева, наречен „Изпей и прочети мечтите си“.

От 17.00 ч. до 20.00 ч. в района на Скейт парк в Градски парк „Св. Георги“ ще бъде Пътуващият фестивал на настолните игри. Там по същото време ще се състои концертът „Заедно в разнообразието“ на Арт център „Палитра“.

През целия ден в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се предлага безплатен читателски абонамент.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.