Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Цветан Кюланов и премиерът Кирил Петков откриват семинар за сътрудничеството между университетите и частния сектор

Представителството на Европейската комисия в България ще бъде домакин на българо-скандинавски семинар "Сътрудничеството между университетите на бъдещето и частния сектор", който ще се проведе на 2 юни (четвъртък) от 9:00 часа в залата на Дома на Европа в София (ул. „Г.С. Раковски“ 124).

Семинарът ще бъде открит от Цветан Кюланов, и.д. ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, министър-председателя Кирил Петков и Н.Пр. Кристина Кувая, посланик на Финландия в България. Приветствие чрез видеообръщение ще направи комисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

Събитието се организира от посолствата на страните от Скандинавския север, съвместно с Министерството на образованието и науката и Министерството на иновациите и растежа.

Специално участие в дискусиите ще вземат акад. Николай Денков, министър на образованието и науката, и Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа. Ще се включат също експерти в областта на образованието и представители на компании от България, Дания, Норвегия, Финландия и Швеция.

c