Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Спецкомисия ще има половин година, за да изготви стратегия за бъдещето на АЕМО „Стария Добрич“

Създадена бе Временна комисия във връзка с развитието на АЕМО „Стария Добрич“. На днешното заседание на Общинския съвет на Добрич бе решено комисията да се състои от петима общински съветници и четирима представители на общинската администрация.

За председател на Комисията бе избрана Десислава Трифонова от групата на БСП. В състава й влизат още Боян Саркизов, Детелина Николова, Иво Пенчев и Нежля Ганева. Представителите на администрацията ще бъдат определени от кмета Йордан Йорданов, вероятно сред тях ще бъдат зам.-кметовете Емилия Баева и Елка Димова.

На Комисията се дава срок от 6 месеца, за да изработи стратегия за развитието на комплекса и да излезе с предложение до Общинския съвет.

„В последните години все по-често ни се предлагат докладни относно прекратяване на концесионни договори в АЕМО „Стария Добрич”, като във всички случаи концесионерът посочва като причина за прекратяване на концесионния договор невъзможност да заплаща концесионната вноска по договора си. Много от помещенията в АЕМО „Стария Добрич” са празни и в тази връзка е важно ние, като общински съветници, заедно с Община град Добрич да потърсим и дадем най-доброто решение за развитието на комплекса и начина на отдаване на помещенията, за да запазим малкото останали занаяти и автентичност в „Стария Добрич““, се казва в докладната записка, внесена на сесията от съветниците на БСП.

Припомняме, че през последните два месеца бяха закрити Антиквариатът и Сладкарницата в комплекса, а по-рано – Кръчмата и Ковачницата. На сесията през април съветници и администрация се обединиха около мнението, че трябва да се търси цялостно решение за бъдещето на АЕМО „Стария Добрич“.

c