Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Носителят на наградата "Йордан Парушев" Иван Друмев получи отличието си на сесията на ОбС Добрич

Зрелостникът от Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич Иван Николаев Друмев, който бе избран за тазгодишен носител на наградата „Йордан Парушев“, получи своето отличие в началото на днешната сесия на Общинския съвет.

Иван завършва учебното заведение с първи немски и втори английски език. Неговата цел е да стане добър хирург.

Наградата бе връчена от председателя на ОбС Добрич Нивелин Радичков. „За мене е чест да получа това отличие. Благодарен съм на учителите от ЕГ „Гео Милев“ за подкрепата. Благодарение на тях успях да открия себе си в науката. Благодаря и на родителите ми, които ми показаха кое е доброто в света“, заяви пред съветниците зрелостникът. Радичков му пожела здраве и творчески успехи.

Решението Иван Друмев да получи високото отличие е взето на заседание на Педагогическия съвет на гимназията. То е за постиженията на абитуриента през годините на обучението му в ЕГ „Гео Милев”. За него директорката на гимназията Миглена Василева каза, че е всестранно развита личност – успехите му са по български език и литература, по история, география, химия, немски език. Тя обясни, че е печелил обикновено първи места на олимпиади и състезания, има отлични представяния и на национално ниво. Абитуриентът успешно е издържал изпита за получаване на немска езикова диплома.

Стипендията „Йордан Парушев“ се дава за пета година от ОбС Добрич.

c