Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Международно изложение събира в Добрич производители от четири държави

Международно изложение на традиционни храни и напитки ще събере производители от България, Гърция, Молдова и Румъния в Добрич, съобщават организаторите от Висшето училище по мениджмънт (ВУМ).

Жители и гости на областния град ще имат възможност да опитат характерни за черноморския регион екологично чисти продукти. Те си приличат по вид, но са приготвени по специфичен за всяка общност начин, което им придава уникален вкус, казват от ВУМ.

Изложението ще се състои от 10:30 часа на 2 юни, четвъртък, в архитектурно-етнографски комплекс „Старият Добрич“. Преди и след обяд са предвидени срещи, на които производителите ще разкажат как приготвят своите кулинарни изкушения.

От 13:30 часа на площада пред часовниковата кула ученици от Средно училище „Св. Климент Охридски“ ще поздравят чуждестранните гости с фолклорен етюд с музика и танци от Добруджа, а по-късно, на специална сесия, производителите ще обсъдят възможностите за общи дейности.

Събитието се реализира със съдействието на Фермерски пазар – Добрич в рамките на проект LOC FOOD „Местно развитие и трансгранично сътрудничество за промотиране на традиционни селскостопански продукти и храни“ по Съвместна оперативна програма „Черноморски басейн 2014 – 2020“. 

c