Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Истински горски празник с изненади сътвориха за над 100 деца край Ген. Тошево

Истински горски празник, преди Деня на детето, организираха екипът на ДГС-Генерал Тошево и преподаватели от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в града. Над 100 ученици от 1 до 4 клас се включиха в проявата, като в началото на деня децата и учителите изненадаха горските с музикално-поетична програма. Директорът на горското стопанство инж. Димчо Стефанов поздрави малчуганите и им разказа интересни факти за гората и нейните обитатели, споделиха от пресцентъра на СИДП.

Празникът продължи с урок по Горска педагогика организиран от експерти от ДГС-Провадия, ПП „Шуменско плато“ и СИДП. Всеки един от малките ученици получи книжка по проекта „Горите на Североизтока“, като по забавен начин децата разбраха защо инвазивните видове са опасни за нашата природа. Заниманията включваха още разпознаване на животински следи, оцеляване сред природата, подреждане на туристическа раница и разпъване на палатки.

И преди игрите да продължат горските от териториалното поделение организираха истински пикник. В ролята на шеф готвач влезе зам.-директорът на стопанството инж. Димитър Иванов, който за броени минути успя да нахрани малчуганите от осемте паралелки на школото. На новопровъзгласеният мастършеф помагаха всички служители от горското, за да стане обяда вкусен и децата да презаредят батериите преди новите игри.

Горските празници в ДГС-Генерал Тошево са традиционни. Дори по време на пандемията деца от общината гостуваха на работещите в стопанството, припомнят от СИДП.

c