Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Талантливата Габриела от Добрич победител в музикално предаване на националната телевизия на Белгия

29-годишната Габриела Тодорова от Добрич стана победител в музикалното предаване „I can see your voice”. То бе излъчено по националната телевизия на Белгия, канал VTM.

Габриела е завършила Училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски”, специалност Поп и джаз пеене с преподавател Милена Пеева, Випуск 2011. Като ученичка е работила като певица в различни заведения и пиано барове в Добрич и лятото по морето. Таланта си е наследила от баща си Тодор Генов, който също е музикант. Като ученичка е участвала в много конкурси като „Сарандев” в Добрич, „Сезони” в Бургас, „Сребърно сияние” в Русе както самостоятелно, така и в дует и в група и е печелила различни награди. 

Талантливата млада жена живее в Антверпен в Белгия. Там завършва университет и в момента работи като социален работник в Здравната каса. „За жалост тук не се занимавам с музика, просто защото културата на белгийците е по-различна – сподели за Про Нюз Добрич Габриела. - Тук нямат места с жива музика, а и като българка е трудно да пробиеш на място където никой не те познава. Сега съм съвсем далеч от музиката, но тя винаги си остава в сърцето ми”.

Предаването, в което участва добричлийката, буквално преведено на български език означава „Мога да видя гласа ти”. Преди години имаше такова шоу и в България под името „Пееш или лъжеш”. Самият формат е корейски, но го правят по цял свят.

„Записах се благодарение на сестра ми, която ми прати рекламата и аз реших да пробвам. Това си беше и до някаква степен предизвикателство за мен самата, защото от дълго време не се занимавам с музика и исках да видя дали още го мога”, откровена е талантливата певица.

Тя разказа и подробности за музикалното предаване. По думите й идеята е някой известен белгийски певец или певица с помощта на жури да познае измежду 7 участници кой от тях може да пее и кой не. Има различни кръгове и във всеки отпада по един участник, като преди да си тръгне пее песен на живо и така всички разбират дали той има талант или лъже. Целта на участниците, които не могат да пеят, е да убедят журито че могат, а тези които са певци просто играят себе си. Участникът, който остане последен, пее в дует с известния изпълнител. В случая Габриела остава последна и пее с Belle Perez, много популярна белгийска певица, двете изпълняват песента „Killing me softly”. Псевдонимът, под който участва добричлийката, е „Българската перла”.

„Във всеки кръг се прави нещо различно – разказа още младата певица. - Първи кръг е само по първо впечетление, заставаш в определена поза и те те оглеждат и си казват мнението. Втори кръг е lip sync: всеки си отваря устата на  предварително записана песен, моята беше ‘If I ain’t got you’ на Alicia Keys. Участниците, които могат да пеят, си отварят устата на предарително записана от тях песен. Тези, които не могат, „пеят” на песен записана от някой друг. Трети кръг е видео, в което да представиш нещо за себе си: моето беше видео с българска народна носия.

Габриела Тодорова е последната финалистка в последния епизод на „I can see your voice” и единствената българка, участник в музикалното предаване.  

c