Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

3 буса с капачки събра благотворителна инициатива в помощ на болницата в Добрич

Голям интерес от хора от цялата област отчитат организаторите на благотворителната кампания „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич” - Сдружение „Заедно правим добрини”. Три буса с пластмасови капачки са събрани в съботния ден. Предавани са жълти стотинки и използвани кенчета, споделиха организаторите за Про Нюз Добрич. Още в началото на кампанията на центъра е имало хора от съседни на Добрич села, както и от Балчик, Генерал Тошево и Тервел.

Тепърва предстои да се направи равносметка за събраните средства, които ще се използват за закупуване на операционна маса за АГ-отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Тя е на стойност между 40 000 и 50 000 лева.

За първи път по време на инициативата в събота гражданите можеха да се включат в благотворителността и като дарят 10 лева срещу торбичка за многократна употреба с логото „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич”.  

Кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич” е инициатива на три млади жени от Добрич – Йоана Койчева, Димитрина Младенова и Милена Савова от Сдружение „Заедно правим добрини”. Благодарение на неуморния им труд през последните три години болницата в Добрич получи два пациентни монитора и родилно легло за Родилно отделение, видеоларингоскоп и трансдюсер за ехограф в Детско отделение. Миналогодишната кампания на сдружението събра 4,5 тона пластмасови капачки.  

c