Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Днес е Голямото събиране на капачки, стотинки и кенчета за операционна маса за болницата в Добрич

Днес е денят, в който ще се проведе Голямото събиране на пластмасови капачки, жълти стотинки и алуминиева кенчета в рамките на благотворителната кампания „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич”. Тя се организира от Сдружение „Заедно правим добрини”.

Кампанията ще се проведе от 10 до 15 часа на площад „Свобода”. Всеки може да предаде събраните капачки и стотинки, а за първи път – и кенчета. По време на инициативата ще бъдат представени и торбичките за многократна употреба с логото „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич”. С тях можете да се сдобиете срещу дарение от 10 лева.

Припомняме, че в момента се събират капачки и жълти стотинки, а вече и кенчета, за закупуване на операционна маса за АГ-отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Тя е на стойност между 40 000 и 50 000 лева.

Кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич” е инициатива на три млади жени от Добрич - Йоана Койчева, Димитрина Младенова и Милена Савова от Сдружение „Заедно правим добрини”. Благодарение на неуморния им труд през последните три години болницата в Добрич получи два пациентни монитора и родилно легло за Родилно отделение, видеоларингоскоп и трансдюсер за ехограф в Детско отделение.

c