Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

От "ВиК Добрич" работят за отстраняване на проблема с водата в с. Ново Ботево

"Служителите на дружеството правят всичко по силите си, за да отстранят проблема с водоснабдяването на село Ново Ботево. Трасето на довеждащия водопровод е обследвано, подменен е проблемен участък от 1 200 м., водоемът е пълен“ – това се казва в съобщение до Про Нюз Добрич от „Водоснабдяване и канализация Добрич“. От там добавят, че считат, че в рамките на деня ситуацията ще се нормализира.

„Разчитаме на обратна връзка с всички наши абонати, като Ви гарантираме, че ще реагираме във възможно най-кратки срокове при възникване на аварийна ситуация“, заявяват още от „ВиК Добрич“.

Както по-рано съобщихме в добричкото село Ново Ботево вече седми ден няма вода. Налягането започна да намалява в петък – 20 май, вечерта. В събота вече нямаше вода, обясниха те.  Проблемът с водоподаването в село Ново Ботево е хроничен през последните две години, а от август 2021 г. се задълбочава и водата спира все по-често. Налага се хората с коли ходят до съседни села и до селски чешми, за да пълнят вода за домакинство, че и за комшии, които нямат как да си набавят. Положението става нетърпимо, коментира кметският наместник Георги Георгиев.

„Водоемът е пълен, но има някакъв проблем по трасето след реката. Снощи екипът е работил до 21.00 часа, и в момента има на място служители на ВиК и смятам, че днес трябва да се нормализира водоподаването“, бе отговорът на началника на район ВиК-Добричка Янко Димитров.

c