Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

По червен килим преминаха абитуриентите на Балчик от Випуск 2022 година

По традиция абитуриентите от средното училище „Христо Ботев“ в Балчик преминаха по червен килим преди да се отправят към своя първи бал. Тържествено изпращане на зрелостниците от Випуск 2022 г. на балчишката гимназия се състоя пред сградата на Общината.

„Дълги години вие мечтаехте да пораснете. Днес вие сте порасналите деца. През вас се отваря вратата на живота. Зад нея ви очакват и трудности, и много хубави моменти. Уверявам ви, че хубавите моменти ще са повече. Дерзайте. Не се огъвайте пред предизвикателствата на живота. С тази упоритост и воля ще вървите напред! Не забравяйте нашия град и ако има възможност останете и се реализирайте тук. На добър час и попътен вятър в живота!“, пожела на дванайсетокласниците директорът на училището Станислав Николов.

„Честито завършване на средното образование, приятна абитуриентска вечер и много, много хубави мигове“, пожела кметът на Община Балчик Николай Ангелов.

„Изпращаме още един випуск наши, балчишки деца, вече пораснали. След като завършат средното си образование те могат вече да вземат живота в ръцете си и да тръгнат към своите бъдещи успехи, в които никой от нас не се съмнява. Но, най-важното, днес те са горди, красиви, усмихнати и знаят, че ги очаква една прекрасна абитуриентска вечер. И аз искам да им пожелая: Веселете се, танцувайте, радвайте се един на друг, но на сутринта помнете какво сте правили, защото тази вечер трябва да помните дълго. И никога не я забравяйте. Съучениците са такива през целия ви живот. Каквото и да правите, винаги ще чувствате тези хора много близки“, каза кметът.

Много емоции предизвика и абитуриентски танц с родителите и учителите. След което младежите се отправиха към Лайтхаус Голф & Спа Ризорт, където се състоя балът им.

c