Водещи новини Генерал Тошево Крими

Повдигнаха обвинение на общинския служител от Ген. Тошево, взел подкуп за узаконяване на гараж

Служителят на Община Генерал Тошево, уличен в подкуп, е привлечен като обвиняем по член 301, ал 1 от НК, съобщиха за Про Нюз Добрич от Окръжната прокуратура. Наложена му е мярката „парична гаранция“. Разследването по случая продължава.

Както вече медията съобщи, служителят от отдел „Строителство“ в администрацията е взел 4 000 лева за узаконяване на гараж на чужд гражданин.

Деянието е извършено от 21 до 31 март т.г. На два пъти на общинския служител са дадени по 2 000 лева от германски гражданин, който живее в с. Преселенци и е искал за узакони незаконния си гараж. Историята се разплита след намесата на кмета на селото. Парите са възстановени на германеца.

Според член 301, ал 1 „длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва за подкуп с лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 000 лева.“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.