Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Кметът на Тервел Симеон Симеонов: Нека да е честит празникът на словото, на духа и културата!

Уважаеми съграждани,

Уважаеми учители, ученици и дейци на културата!

Приемете моите най-искрени поздравления по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

„Върви, народе възродени“ – думите, които всеки българин знае от мига, в който е прекрачил училищния праг за първи път, звучат през целия му живот и вдъхват желание за знание и творчество. В този свят ден се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий. Прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици - великите първоучители и просветители, съхранили българското слово и духовността ни. Двадесет и четвърти май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност.

Днешния ден ми дава повод да изразя своето уважение и признателност към всички Вас – българските учители, българските творци и културни дейци. Пожелавам Ви здраве, творчески успехи, професионализъм и вдъхновение! Нека продължаваме да съхраняваме и предаваме на поколенията българските традиции, които са изворът, от който черпим гордост и национално самочувствие! Следвайте предано и вдъхновено своето призвание на духовни водачи! Вярвам, че колкото и да е трудно, ще успеем да оставим на децата си един по-добър свят, а на света грамотни, мислещи и вдъхновени българи. Докато човечеството влага истинско съдържание в думите напредък, култура и човечност, всички ние – жителите на Община Тервел, сме длъжни в днешния забързан и технологичен свят, да продължим да изпълваме със смисъл и с реално съдържание тези три понятия.

Скъпи деца и ученици, бъдете горди пазители на българските ценности, на българското слово и култура, и не забравяйте, че вие сте бъдещето на нашия град! Имайте мечти, вярвайте в тях и ги сбъдвайте с успех! Бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля, оценете важните уроци, които получавате в училище, за да можете да ги предадете на следващите поколения!

Нека да е честит празникът на словото, на духа и културата!

Честит 24 май!

ИНЖ. СИМЕОН СИМЕОНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ

c