Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Златни медали за „Алексия“ от Добрич на Зоналното първенство по Гимнастрада

Спортният клуб по гимнастика “Алексия” завоюва златни медали от Зоналното първенство по Гимнастрада в Пловдив.

Състезателките от Добрич взеха участие в категория формация, гимнастика с уред, като се представиха с хореография на Севдалина Мавродиева “Морско дъно” със 7 обръча и 8 топки, съобщи тя.

По съчетанието с децата работи от 6 месеца , състезателка и шампионка на „Алексия“ - Пламена Цакова, която отскоро е и много обичан от децата помощник треньор.

Предстои още едно зонално първенство по Гимнастрада в град Велико Търново. То ще се състои през юли и там ще се включат още две големи формации от „Алексия“. След това ще започне подготовка за Държавното първенство по Гимнастрада, което ще е през есента.

Формациите, които ще участват в зона север, се подготвят от Ваня Колева и са в най - малките възрасти. Редом с групите по Гимнастрада, 6 други ансамбъла в 5 възрастови групи се подготвят за първи етап от държавното първенство - квалификация по Естетическа гимнастика след две седмици в София.

Треньор на ансамблите по Групова естетическа гимнастика е Севдалина Мавродиева. Припомняме, че два от тях попаднаха в тройката на изключително престижния международен турнир Академик къп в София.

c