Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Шампионски триумф на спортен тандем от Добрич на силен бридж форум в Румъния

Български триумф на голям бридж форум в Румъния записаха двойката бридж състезатели от Добрич - Драганка и Стефан Георгиеви.

За българските представители на това е сериозен пробив, коментира Стефан Георгиев - президент на СК "Дама купа". Престижният международен двойков бридж турнир - втори по ранг за нашата съседка, се проведе през уикенда (21-22.05) в румънския курорт Узлина, на делтата на река Дунав.

Чудесна победа записаха добричките състезатели Драганка и Стефан Георгиеви, които след много силна финална сесия успяха да спечелят убедително шампионската титла сред 50-те двойки от цяла Европа. Втори се класира друга българска двойка - тандемът Илко Попов и Атанас Иванов от Варна. Четвъртото място заеха Йордан Щерев /Добрич/ и Ивайло Манов /Варна/, а пети са силистренските представители Йордан Йорданов и Иво Цавков.

Илко Попов и Атанас Иванов (вицешампиони)

Силното представяне на българските състезатели идва само месец преди откриването на юбилейния 40-и Международен бридж фестивал "Албена 2022", които ще се проведе в петзвездния хотел "Фламинго гранд" на едноименния курорт от 24 юни до 3 юли с участието на бриджьори от цяла Европа и гости от Катар и САЩ. А в предстоящия уикенд - на 28 и 29 май, в хотелски комплекс ''Ралица Супериор" ще се проведе приятелска бридж среща на Североизточна България в чиято програма са включени двойков и отборен турнир.

c