Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Петима нови лекари е привлякъл през тази година Медицинският център в Тервел

Петима нови лекари-специалисти са започнали работа от началото на годината в „Медицински център-Тервел” ЕООД. Това става ясно от финансов отчет на лечебното заведение на 2021 година, който предстои да бъде разгледан на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Новопривлечените медици през 2022 година са ендокринолог, нефролог, гастроентерелог, пулмолог и ортопед.

В отчета се посочва, че в Медицинския център в Тервел работят 10 лекари-специалисти от от Добрич. Това са кардиолог, специалист по физикална и рехабилитационна медицина, психиатър, невролог, хирург, педиатър, специалист по образна диагностика, специалист по клинична лаборатория, лекар по уши-нос-гърло, акушер-гинеколог.

Най-посещаван през 2021 година е бил кардиологът, следван от специалиста по физикална и рехабилитационна медицина. Повишило се е търсенето на услугите в сектора по образна диагностика, а тези в клинико-лабораторната дейност се запазват на същото ниво. В последната дейност постоянно се въвеждат допълнителни изследвания на съвременните подходи при диагностика и лечение. Има какво да се желае по натовареността на мамографския апарат, се посочва в доклада.  

Снимката е илюстративна

c