Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Деца ще изявят таланта си в конкурс „Моето любимо лято /в Тервел/”

Конкурс „Моето любимо лято /в Тервел/” обявиха Общината и Местната комисия за борба на противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Той е за рисунка /без ограничения в изобразителните техники/, приложни изкуства, литературно творчество /есе, разказ, стихотворение/, презентация, фотография и видео клип.

Целта на организаторите е да провокират участниците да изразят изживяването си от един от най-любимите моменти през годината – лятната ваканция, и да интерпретират удоволствието от летуването сред природата – на море или на планина, ваканция при баба и дядо, занимания в програма „Наше лято” и всички останали теми, които представят любимите летни преживявания ва подрастващите.

В конкурса могат да се включат деца и ученици от всички населени места на община Тервел, както и от други населени места /и държави/, чиито летни преживявания са свързани с Тервел.

Участниците са разпределени в четири възрастови групи:

  • От 4 до 7 години – само рисунка
  • От 8 до 11 години
  • От 12 до 14 години
  • От 15 до 19 години

Творбите трябва да съдържат име и презиме на участника, възраст, местоживеене е да бъдат изпратени или представени в срок до 20 юни на адрес:

  • Община Тервел, 9450, област Добрич, Ул. „Свети свети Кирил и Методий” №8, кабинет 301, за Конкурса.

Получените в срок творби ще бъдат оценени от жури, а победителите ще бъдат обявени по време на откриването на на лятната ваканционна програма „Наше лято” на 1 юли. За всички участници са предвидени грамоти, а за победителите в четирите възрастови групи и всички категории – предметни награди за първо, второ и трето място.

c