Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Спортни демонстрации се проведоха в Каварна

За поредна година професионалният празник на работещите в сферата на спорта – треньори и учители, беше отбелязан със спортни демонстрации в Каварна. Спортните клубове се събраха на игрищата на училищните дворове на СУ „Стефан Караджа и ОУ „Йордан Йовков“.

Кметът Каварна Елена Балтаджиева тържествено откри празничния ден с пожелание за много спортни успехи. Тя поздрави треньорите и спортистите за неуморния им труд.

В празника се включиха и деца, които проявиха интерес към различните спортове. Своите тренировки на открито представиха спортистите от Клуб по бойни спортове „Калиакра“ с треньор Ариф Арифов, Спортен клуб „Ринг“ с треньор Ердоан Демиров, Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ с треньор Красимир Гецов, Тенис клуб „Каварна“ с треньор Тодор Добрев, Сдружение баскетболен клуб „Калиакра“. Величка Пенева – учител по физическо възпитание в ОУ „Йордан Йовков“, изигра волейболна среща със свои ученици.

Спортното мероприятие беше организирано съвместно от Община Каварна и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. По същото време на големия изкуствен терен на стадион „Калиакра“ се проведе приятелска среща между отборите на ФК „Калиакра 1“ и ФК „Калиакра 1923“. Гости на двата местни клуба бяха футболистите от ФК „Черноморец“ – Балчик, с които се проведе турнир в три възрастови групи.

c