Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Сокове и оцет ще произвежда инвеститор в село край Тервел

Инвестиционно предложение, което предвижда преустройство на част от съществуваща сграда за промяна на предназначението й в цех за производство на сокове и оцет в село Кладенци, е публикувано в сайта на Община Тервел. Разгърнатата, застроена площ ще бъде 185.10 м2. Сградата разполага с площадки за приемане на суровини и материали , както и за експедиция на готовата продукция.

В цеха ще бъдат преработвани пресни плодове – ябълки, круши, дюли, от собствена овощна градина. Предвижда се на ден да бъдат преработвани от 450 до 500 килограма. В предприятието ще се произвеждат 117 литра сок на час, като собственикът ще има възможност да употреби ябълките с недобър търговски вид. В дните, в които ще се произвежда и бутилира оцет, няма да се прави сок.

Предвижда се обектът да работи на една работна смяна, на пет дневна работна седмица. При необходимост от по-големи количества продукция работното време може да бъде удължавано по решение на ръководството, при спазване на хигиената на производство, технологичната дисциплина и трудовото законодателство.

Снимката е илюстративна

c