Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Национални отличия за четвъртокласници от СУ „Св. Кл. Охридски” в Добрич

Големи успехи постигнаха четвъртокласници на СУ „Свети Климент Охридски” в Добрич от различни надпревари, съобщават от учебното заведение.

Възпитаници на Училището по изкуства се представиха отлично в Националния конкурс „Аз съм българче“. В него те заеха престижни места във всички категории на състезанието в четвърта възрастова група. Първо място в категорията „Компютърно моделиране” и второ в категорията „Млад писател” спечели екипният проект на Ваня Добролюбова и Дамян Костадинов от 4 б клас. В категорията „Млад поет” бяха отличени Яна Радева и Адреан Илиев от 4 а клас. Те спечелиха съответно първо и четвърто място. В категорията „Компютърно моделиране” Ема Росенова от 4 а клас стана втора.

В Националната конференция по гражданско образование ,, Семейство-училище-общество‘‘ в първа възрастова група екипният проект „Посланици на здравето“ на Ваня Добролюбова и Давид Стоев от 4 б клас под ръководството на госпожа Даниела Петрова получи първа награда.

В категорията „Драматизация” учениците от 4 а клас със своя класен ръководител Димитрина Стефанова и „История за Буболечката, Интернет и … нас“ бяха отличени с втора награда.

Успех постигна и Дария Иванова от 4 а клас. Тя се класира на второ място в Областния кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“ .

c