Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Наредба за насърчаване на инвестициите ще приеме Община Крушари

Проект на Наредба за насърчаване на инвестициите в Община Крушари е публикувана в сайта на местната администрация. С документа ще се уредят условията и реда за насърчаване на инвестициите на територията на Общината, дейността на кмета на Крушари и кметовете на населени места в областта на насърчаване на инвестициите, както и тяхната закрила.

Основните цели на наредбата са повишаване на конкурентноспособността на българската икономика чрез нарастване на инвестициите за научни изследвания, иновации и технологично развитие в производства и услуги с висока добавена стойност при спазване на принципите на устойчиво развитие, подобряване на инвестиционния климат и преодоляване на регионалните различия в социално-икономическото развитие и създаване на нови и високопроизводителни работни места.

В проекто наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение и издаване на сертификати клас В са заложети редица административни облекчения, които максимално да ускорят реализирането на административни облекчения, които максимално да ускорят реализирането на инвестиционните намерения на тетиторията на Общината. Кметът ще може да издава сертификат за инвестиционен клас В за проекти от местно значение, както и да извършва индивидуално административно обслужване в съкратени срокове. Той ще може са предлага на инвеститорите без търг право на собственост или ограничени вещни права върху имоти частна общинска собственост.

Очаква се с приемане на наредбата да се регламентират редът и условията, при които се насърчават инвестициите с общинско значение, издаването на сертификат клас В и прилагането на мерките за насърчаване на инвестициите в общината.

c