Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Задигнаха 10 000 лв. и злато за 15 000 лв. от дом в Карапелит, докато собствениците спят

Районна прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за кражба на голямо количество златни накити и крупна сума пари от частен дом в село Карапелит, съобщават от Апелативната прокуратура. Крадците са трима мъже от Варна. Те са обвинени за това, че след предварителен сговор помежду си, са извършили посегателство над частна собственост. За двама от тях престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. С постановление на наблюдаващия случая прокурор Н.С. (42 г.), В.Й. (40 г.) и П.Ж. (33 г.) са задържани за срок до 72 часа, за да бъдат доведени пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо тях.

През нощта на 17 май 2022 година, тримата обвиняеми влезли в къща в село Карапелит, докато собствениците му спят. Мъжете знаели, че златото и парите са в къщата. Общата стойност на откраднатите златни накити е 15 000 лева, а задигнатите пари са 10 000 лева.

Проведеното разследване на случая разкрило крадците, които са задържани.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата задържани.

c