Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В Албена се проведе съвместно учение за спасяване при авиационно произшествие

ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ проведоха съвместно учение на територията на курорта „Албена“.

Невиждано у нас учение в Албена, 3D мапинг пресъздаде пожар в хотел (+снимки и видео)

Темата на полевата тренировка бе търсене и спасяване при авиационно произшествие и ликвидиране на последствията в градска среда

От 16 до 18 май курортът „Албена“ бе домакин на съвместно учение за търсене и спасяване при възникване на авиационно произшествие.

Мащабно учение в Албена симулира авиокатастрофа в хотел „Добруджа“

С това тренировъчно занятие беше проверена реакцията на структурите на Единната спасителна система при ликвидиране последствията от подобен инцидент в градска среда.

Полевите дейности се състояха на 16 май от 21 часа в района на хотел Добруджа. За по-голям реализъм на учебната ситуация бяха използвани съвременни технологии и 3D мапинг. При разиграване на драматичния сценарий участие взеха служители от структурите на МВР, министерствата на транспорта и съобщенията, на отбраната и на здравеопазването, а също така и представители на Български червен кръст и неправителствени организации.

c