Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Спешни мерки за спасяването на защитните пояси ще обсъждат на среща в Добрич

Работна среща на тема „Предприемане на спешни мерки за възстановяване и подобряване на фитосанитарното състояние на защитните горски пояси, чрез използване на дървесни видове, устойчиви на климатични промени“ организират на 20 май в Добрич Изпълнителната агенция по горите и председателят на Българска асоциация „Биопродукти“ с председател Албена Симеонова

Срещата ще стартира в 13.30 ч. в конферентната зала на областна дирекция „Земеделие“ в гр. Добрич на ул. „Независимост“ №5. Тя ще  бъде предшествана от посещение на защитен горски пояс в района на с. Стожер.

В работната среща са предвидени дискусии и презентации както на сегашното състояние на защитните горски пояси, така и предприемане на спешни мерки относно подобряване на моментното им състояние.

На срещата са поканени министърът на земеделието и храните Иван  Иванов, както и неговите заместници Иван Христанов и Валентин Чамбов, министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и заместникът му Тома Белев,  както и народните представители от комисията по земеделие в НС Пламен Абровски, Александър Дунчев и Зорница Стратиева. 

Ще участват представители на МЗХ, МОСВ, ИАГ, Института за гората към БАН, ЛТУ-София, депутати, експерти от Североизточно държавно предприятие и неговите териториални поделение, РДГ-Варна, Шумен и Русе, Лесозащитни станции, Добруджански земеделски институт, кметове на населени места, БДЗП и WWF и мн.др., съобщават от Североизточното държавно предприятие.

c