Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Крадците с откраднатото злато и пари от Карапелит спипани при проверка на колата

Тримата варненци, задържани за крупната кражба на пари и златни бижута от дом в добричкото село Карапелит, са задържани при рутинна проверка на МВР. Разследващите смятат, че най-вероятно престъплението е извършено след проучване на обекта на кражбата, съобщиха за Про Нюз Добрич от Районната прокуратура.

Както вече стана ясно, през нощта на 17 май 2022 година, тримата обвиняеми влезли в къща в село Карапелит, докато собствениците й спят. Мъжете знаели, че златото и парите са в къщата. Общата стойност на откраднатите златни накити е 15 000 лева, а задигнатите пари са 10 000 лева, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Задигнаха 10 000 лв. и злато за 15 000 лв. от дом в Карапелит, докато собствениците спят

„Единият от задържаните – 42-годишният Н.С., е осъждан за такъв тип кражби на златни накити и пари на територията на Апелативния район /областите Разград, Шумен, Силистра, Варна, Добрич/. Установено е, че табелите на автомобила, с който са се придвижвали мъжете, са били крадени от Варна. Те са били спрени при рутинна проверка от органите на МВР, забелязани са парите и накитите и впоследствие е установено извършеното деяние“, посочи говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

Двамата са криминално проявени, а третият е бил осъждан, но след това реабилитиран.

Обраното семейство – 65-годишни мъж и жена, са най-обикновени хора, не са познавали извършителите, научи Про Нюз Добрич.

Районната прокуратура в Добрич ръководи досъдебното производство за кражбата. Тримата варненци са обвинени за това, че след предварителен сговор помежду си, са извършили посегателство над частна собственост. За двама от тях престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. С постановление на наблюдаващия случая прокурор Н.С. (42 г.), В.Й. (40 г.) и П.Ж. (33 г.) са задържани за срок до 72 часа, за да бъдат доведени пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо тях. Ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

c