Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Невиждано у нас учение в Албена, 3D мапинг пресъздаде пожар в хотел (+снимки и видео)

За първи път у нас се проведе учение от такъв мащаб и на такова техническо ниво като това, което снощи проведоха в курорта Албена  ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

То трябваше да пресъздаде действията при пожар, вследствие на забил се в сградата на хотел „Добруджа“ самолет.

В занятието участваха над 60 служители от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. За автентичността на случващото се допринесоха и съвременните технологии – с 3D мапинг бе пресъздадена илюзията, че хотелът е обгърнат от пламъци.

Целта на учението беше  търсене и спасяване при възникване на авиационно произшествие и ликвидиране на последствията в градска среда. С това тренировъчно занятие ще бъде проверена реакцията на структурите на Единната спасителна система при ликвидиране последствията от подобен инцидент в градска среда.

При разиграване на драматичния сценарий участие ще вземат служители от структурите на МВР, министерствата на транспорта и съобщенията, на отбраната и на здравеопазването, а също така и представители на Български червен кръст и неправителствени организации.

https://www.youtube.com/shorts/UQGMtPUiPHM
c