Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Училищен IT екип от Добрич е Национален вицешампион в Big Data

Отборът по информационни технологии в първа състезателна група, на Средно училище „Любен Каравелов“ от град Добрич се пребори за второто място на Националната олимпиада по информационни технологии, категория "Големи обеми от данни (Big Data)" 11-12 клас. Финалната надпревара се проведе на 14.05.2022 г.

Училището се гордее със своите сребърни медалисти, които и на индивидуалното оценяване имат отлични оценки, споделиха от ръководството на учебното заведение. Проектът „BeeMo – Система за мониторинг на пчелни семейства“, с който се представиха София Иванова и Христо Събев от 12 клас, бе оценен със 78 точки. Спечелилият първо място проект на МГ "Акад. Кирил Попов" гр. Пловдив изпреварва добричлии само с 12 точки.

Достойно се представи и другият отбор на училището, който се състезаваше във втора състезателна група 8-10 клас, категория „Мултимедийни приложения“. Матей Иванов и Павлин Колев от 8 клас се класираха на 8 място в страната с проекта „Даровити“, който получи 78 точки. Осмокласниците също получиха отлични оценки на индивидуалното оценяване.

Училищното ръководство не крие. че се гордее със своите победители, които "като достойни Каравеловци вървят свободни по пътя на знанието".

Официално класиране / крайни резултати (категория Големи обеми от данни (Big Data)

c