Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Каварна награди малките доброволци от Детско полицейско управление

Доброволците от Детско полицейско управление към СУ„Ст. Караджа“ посетиха сградата на общинската администрация в Каварна. Децата бяха посрещнати от кмета Елена Балтаджиева, която ги запозна с дейността на Общината.

С това посещение приключва обучението на най-малките полицейски доброволци, ученици от трети клас на училището. През целия период на обучение с децата се проведоха редица занятия като: „Работа в екип“; „Лична безопасност“; „Вредата от алкохола и тютюнопушенето“; Запознаване с дейността на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни; “Запознаване с работата на служителите от „Охранителна и криминална полиция “; „Безопасност на движението по пътищата“; “Взаимодействие на полицията с други органи и институции“.

В заключителния етап доброволците към Детско полицейско управление положиха тест за проверка на усвоените знания и участваха в провеждане на практическо занятие на светофарната уредба съвместно с полицейски служители и учители. За цялостното си участие малките полицейски доброволци почучиха награди от Елена Балтаджиева.

c