Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Дарител на Община Шабла от Германия с подкрепа за влизащите през ГКПП-Дуранкулак украинци

Подкрепа от немската хуманитарна организация „Интерхелп” получиха доброволците на ГКПП-Дуранкулак, съобщават те в групата „Шабла помага”. Председателят на организацията Улрих Беман се отзова на молбата им за хуманитарна помощ под формата на пакетирани храни, консерви, памперси, сокове, чай, кафе и други за нуждите на хилядите бежанци, преминаващи през граничния пункт. По желание на дарителя всички стоки са закупени и доставени от голяма верига магазини. Започна поетапно разпределение на дарението между хуманитарните организации, работещи на ГКПП-Дуранкулак.

Доброволците отбелязват, че последните подробности по доставката са уговаряни докато Улрих Беман се е намирал на хуманитарна мисия със сина си Лео Беман в Лвов, Украйна, където са доставяли медицинско оборудване. Разговорите са били водени буквално докато двамата са се укривали в бомбоубежище при поредната бомбена атака над града.

„Интерхелп” има вече десетки инициатива за подпомагане на Община Шабла, припомнят доброволците. Благодарение на организацията морският град получи пожарна кола, специализиран автомобил за превоз на трудноподвижни хора, на облекло и оборудване за социалния патронаж и много други.

Доброволците от „Шабла помага”, БЧК, АДРА и Детски център-Дуранкулак изказват искрена благодарност към Улрих Беман за поредния акт на съпричастност. Те отправят пожелания той и синът му да се завърнат живи и здрави у дома.

c