Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Развивал бизнес в Добрич създава нова верига за руски стоки у нас

Компания с немска централа ще отвори първия си софийски обект на 17 май. Mix Markt не е "класическа" верига, защото предлага преди всичко така наречените етно храни. Най-много от продуктите ще са руски, както и полски, и румънски. Накратко - познатата към този момент "Берьозка" ще си има съперник в страната, съобщава „Капитал“. Магазините ще са дребен формат, развивани тук взаимно от двама съдружници - Валтер Розентретер и немската компания Monolith.

 "В първия ни търговски обект в София са вложени към 250 хиляди евро. Ще бъдат открити сред 7 и 10 работни места ", разяснява за " Капитал " Валтер Розентретер, съдружник и управител на "Микс Маркт България " ООД. Магазинът ще е в "Дианабад ", в бл. 65, ще е с площ от 220 кв. метра и ще отвори на 17 май. В него ще се предлагат между 2000 и 3500 продукта: млечни артикули, колбаси, риба, месо, консерви, надълбоко замразени артикули, сладкарски, шоколадови и захарни произведения, пресни плодове и зеленчуци, алкохолни и безалкохолни питиета. Стоките са в междинния ценови пояс, посочи  Валтер Розентретер.

Валтер Розентретер, "Капитал"

Mix Markt е бранд на немската Monolith, която работи като снабдител на едро на стоките и има лицензиран сътрудник за обособените магазини. Според уеб страницата на компанията към 60% от стоките в обектите се доставят от Monolith и по-голямата част от тях са произведени в Германия.

В българското дружество съдружникът Валтер Розентретер държи половината от дяловете, а другите са на Monolith. Според обществено достъпната информация Валтер Розентретер от 2012 г. е имал компания в Добрич с комерсиална активност, която препродава през 2018 година. От документите се вижда, че е роден в Казахстан и е гражданин на Германия.

Преди време  Валтер Розентретер е разкрил в Добрич първия магазин с фиксирани цени на фирма „3 Верк България”. Обектът се помещава на ул. „Кирил и Методий” 41, на партера на „BILLA”. Той предлага напълно нов, различен формат на продажби. Има само 5 фиксирани цени  -  1,99 лева, 3,99 лева, 6,99 лева, 9,99 лева и 14,99 лева. Освен тях,, в търговския обект могат да се открият и стоки от аутлетите. По-късно такъв обект бе открит и във Варна.

c