Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Фотоизложбата „Вечната красота на Двореца в Балчик“ ще гостува в Мадрид

Фотоизложбата „Вечната красота на Двореца в Балчик“ има покана от Мадрид, съобщи директорът на културния институт Жени Михайлова. Поканата е от „Каза Кантабрия“ и е отправена към КЦ „Двореца“ да участва с тази изложба или друг вид художествен продукт.

Кадрите в изложбата са дело на двама български фотографи – родените във Варна Румяна Тенева и Ясен Казанжиев, които живеят в Испания. Те са автори на многобройни изложби в Европа, участвали са в експозиции в Япония, имат публикации в САЩ. Тяхното изкуство се притежава от много частни колекции.

Фотоизложбата “Вечната красота на Двореца – Балчик” включва снимки на движими и недвижими културни ценности, архитектурни елементи, артефакти и градини, изграждащи архитектурно-парков комплекс Двореца. Изложбата е посветена на красотата, непреходното и вечно влияние на архитектурните стилове, живеещи в едно уникално място на брега на белокаменния град Балчик. Снимките предизвикват колоритност, взрив от енергия и великолепна емоция. 

Досега изложбата е гостувала в редица европейски столици – Прага, Будапеща, Виена, Берлин. През 2021 година фотографиите са излагани във Варшава и Палермо, Италия.

c