Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Ансамбъл „Филип Кутев“ гостува в Добрич по повод 70-годишнината си

Основаният през 1951 година от композитора Филип Кутев ансамбъл възражда, съхранява, творчески интерпретира и популяризира българската фолклорна култура с концерти в целия свят.

70-годишната история на държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ни е дала многобройни поводи за гордост, а всяка нова негова изява е истински празник.

Проведените последователни три концерта с три различни програми в средата на февруари в зала 1 на Национален дворец на културата, гарантира успех и в националното турне на емблемата на фолклорното изкуство и през 2022 година.

В състав с над 80 души екип, националният ни фолклорен ансамбъл ще реализира юбилейни концерта извън град София като в първата група са градовете Шумен на 7 април с участието на ДТА „Веселяче“, Велико Търново на 8 април и Русе на 9 април със специалното участието на ФТТ „Найден Киров“.

През месец юни ще бъде концертът в Добрич на 15 юни от 21 часа в Летния театър. Той ще е с участието на ПФА „Добруджа“. Специален гост-солист в концертите в Добрич и Варна ще бъде победителката в Гласът на България – Петя Панева. 

Юбилейната година ще завърши на 4 декември с четвърти концерт в зала 1 на НДК и четвърта различна програма, след трилогията през февруари.

Специално за юбилея входът за деца до 10 години е безплатен, но без седящо място, съобщават организаторите.

Снимка: Михаил Цвеов

c