Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Албена ще е домакин на петото издание на турнира „Добруджа къп“

29 юни до 2 юли ще се проведе петото издание на турнира „Добруджа къп“. Организаторите очакват участие на 3-4 школи от София, както и от Стара Загора, Бургас, Кърджали.  Очаква се да бъде най-мащабният и ще се проведе изцяло в курорта Албена.

В априлското издание едновременно се играеше на седем терена.  64 отбора от цялата страна премериха сили в IV-тото издание на детски футболен турнир Купа "Златна Добруджа", организиран от ФК Приказките Добрич. Поредно издание на детски футболен турнир Купа Златна Добруджа се проведе в Оброчище и Кранево от 7-10 април. В турнира участваха общо 64 отбора, над 1000 деца разделени в 8 възрастови групи. Едновременно се водиха много оспорвани двубои на седем терена с естествена и изкуствена тревна настилка. При най-големите деца родени 2008 г. (футбол 11) шампион стана отборът на Черно море, подгласник ОФК Несебър и на трето място се класира отборът на Нефтохимик. Индивидуални награди в тази възраст заслужиха:

Организаторите на турнира Станимир Андонов, Венци Желев и екипа на ФК Приказките благодарят за перфектните терени с естествена тревна настилка на к.к.Албена и изкуствените терени на Аквалайф и Терма вилидж в Кранево . Също така благодарности към националния селекционер на U17 Йордан Петков и председателите на областен съвет на БФс Добрич Николай Милков и Иван Манолов, които наградиха децата.

Фотограф Александър Стоянов

c