Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

50 години отбеляза Школата по изобразително изкуство към НЧ „Йордан Йовков“ в Добрич

50-годишен юбилей отбеляза с изложба Школата по изобразително изкуство към народно читалище „Йордан Йовков“ в Добрич. Много цветни и весели картини на най-малките творци озариха фоайето на зала „Зорница” на читалището.

Представени бяха живописни творби на най-малката група художници – на възраст от 4 до 12 години.

Вече 34 години школата се ръководи от художника и педагог Румяна Стоянова. Тя подчерта, че школата е уникална, тъй като предлага изобилие от специалности от изящното и приложно изкуство – има класове по живопис, графика, скулптура, керамика, художествен текстил, иконопис, грънчарство, стъклопис.

Заради пандемията 50-ият творчески сезон на школата е с по-малко деца. Все пак и тази година да сътворяват красота там се учат около 40 деца на възраст от 5 до 18 години.

В изложбата бяха представени картини на най-малките - живопис – пейзажи и  композиции, сътворени от децата с  огромно желание и любов, за да зарадват родителите си.

На празника присъстваха и много родители, бивши възпитаници на школата към НЧ „Йордан Йовков – 1870“.

„Благодаря на родителите, че им дават възможност да се докоснат до това, което ние с удоволствие предлагаме“, сподели Румяна Стоянова. На малките художници тя пожела да са палави, усмихнати, свободни.

Школата ще бъде отворена и през месец юни, а след два месеца лятна ваканция, отново ще посреща талантливите деца на Добрич от септември.

c